Tentang Muzika Hari Ini!!

r.e.h.a.t.s.e.b.e.n.t.a.r

4.11.09

kita serupa..


Ω
ak minta maaf sbb bersikap kurang matang..
Ω akal kadang² berfikir x panjang..
Ω TRIMA KASEH!! buat kalian yg sudi beri sokongan..
Ω entri sblm ni, sila abaikn..
Ω kecoOlan ak da tercalar psl hal remeh temeh ni..
dam aji btol!!


bila tenang..semuanya rasa senang.,
bila bangun..semuanya rasa terpegun.,
bila sembuh..semuanya rasa teguh.,


tak perlu meratap..kelak akan mengharap.,
tak perlu menghentam..kelak akan pitam.,
tak perlu luka..kelak akan berduka.,


aku dan kau usah berlagak.,
mencantas kaki tak beragak.,
wajah terpancar penuh riak.,
bila jatuh tersungkur baru tersedak.,
lihat dan buka lah mata.,
aku dan kau, kita serupa.,
hidup di atas dunia yang sama.,
aku dan kau, kita serupa.,
menjadi hamba pada Maha Pencipta.,
dihiasi cahaya malam bulan purnama.,
dipancari cahaya siang matahari terang.,
kita serupa bukan??
kerana kita saling memerlukan.tiada beza..


tempat kejadian: Pulau Langkawi, Kedah
tujuan dipaparkan: nk mencapap!!eh bkn²..ak tiru org.










buku nota!!:
» entri ni ak ciplak base on entri Lumut..harap maklum!!=)
» sori mut.tetb lak jd lanun cetak rompak!!..
» ak nk senyum bley??hehe..

Aku si penganggur jalanan..,,

31 comments:

sayu=pilu said...

yea yea yea kau 1st

sayu=pilu said...

weh beskot...tak aciiiiiiiiiiiiii napa ko gi langkawi tak ajak aku...hukhukhuk sobsobsob... sedih weh dah lama ku idam2 nak gi langkawi tapi tak pernah kesampaian...uwaaaaaaaaaa

weh bes tak weh
weh syiok tak weh
weh jom bawa aku weh

told la hejauw said...

beskot..napew ak nengok 23 menjak ni ko syahdu jew.. asal eh?? hehehe

{lumut} said...

dgn macho nye...
wa xde masalah lah beb...
ilek je..haha..

lepas ni wa xnak buat sajak.
ramai sgt dah cucu a.samad said.kahkah

puteh ;) said...

hahaha...
tu la psal kn..
smpai aku was2 kjp..
ni aku msuk blog beskot ke lumut ni..haihh~
ko ske wt org was2 lah..
laen kali kne gunakn zaitun ni..
gunekan tnpa was2..amacam??

puteh ;) said...

nk komen lg..
yg td tu mukadimah je..hoho~

apehal ade yg ciap bertongkat tu?
haha;D xcident ngn feri ke..kih3~

weh time aku g dlu dye tak kasi naek itu cabel car laa..cehh..pnat drive ngn jln pusing2..bengkang bengkok..last2 xdpt naek..tgk dr bwh je ler..

ok sekian~

acap said...

uih..
langkawi tuhhh..
fullamakkkk!!

BuLaN iTu aKu said...

langkawi best..
adakah sajak diatas anda reka sendiri?
tabik spring untuk ko
buleh kah aku ciplak lalu dibuat skrip drama

joegrimjow said...

patut a cam pernah nampak je
yg bgus ape salhnye dipanjang2kan

LORD ZARA 札拉 said...

muahahaha~

aku nak ikut!!!

♥ayudeadwish♥ said...

wahhh...langkawi..
mmg besh dude!!
len kali nak itot taw

Jard The Great said...

erkk.. apsal ku tak nmpk gadis dlm gmbr2 yg ade kat entri neh??? hehehe

chotz said...

aiyooOoO langkawi seh...

dasyat hang ni...

kagum aku, xpenah pi sana

mamai said...

sapernya teddy bear tu tersesat sian dia

Razman said...

aku baru nak pelik sbb rmai gle wat puisi skrg..kuat tul pengaruh lumut..

miSs siv said...

uhhh!
aku belum dpt naik cabel car machinchang tuh!!!
=(

pakcik kordi said...

best laa.....jeles pakcik kordi.....korg posing cun2 punya haa....heheh...

seroja jingga said...

sory..
akak sangat gayat bila kat tempat tinggi!

green said...

wah3..
bahagianyeee

oranglidi said...

woi2!!

jalak lenteng said...

wow...kenangan lagi..suke aku nengok..naseb la mase ni kaki ko retak seribu.ehehe

Afzainizam said...

Salam dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Langkawi,begitulah indahnya nama pulau ini,seindah kecantikan pantai dan alam semulajadinya. Pulau Langkawi terdiri daripada kumpulan 99 buah pulau tropika yang terletak di luar pantai barat laut Semenanjung Malaysia dan jaraknya adalah 30 km dari Kuala Perlis dan 51 km dari Kuala Kedah. Pulau utama yang terletak dalam kepulauan ini dikenali sebagai Pulau Langkawi. Pulau yang dikurnia- kan dengan kekayaan pusaka merangkumi seribu lagenda dan misteri dari cerita burung besar dan garuda, pahlawan gagah perkasa dan puteri kayangan serta peperangan dan percintaan. Sebagai salah sebuah pulau yang tercantik didunia, pulau ini mempunyai ratusan gua yang dihiasi dengan ukiran semulajadi stalagmit dan stalaktit. Pantai berpasir putih yang panjang bermandikan limpahan cahaya matahari sepanjang hari menjanjikan ketenangan yang lengkap. Air laut yang jernih mengelilingi kepulauan ini memberikan peluang untuk menjalankan aktiviti dan rekreasi air serta keindahan kehidupan marin.Di samping itu, terdapat pelbagai destinasi menarik untuk anda kunjungi.Kunjungan ke Langkawi pasti tidak menghampakan anda

farah said...

mana satu ko dalam gambar nie?

kalo ko pakai jersey MU kan bagus,

bleh la aku teka.

ekkeke.

Aku Beskot™ said...

sblm tdo reply komen jap la..
haha..


]]+>sayu,
tahniah!!


]]+>sayu lagi,
ceh ko ni sayu..
ak p taun 2007 la..
mn ak knal ko lg..
ko xkn menyesal kalo p langkawi..
siyes.nnti ko p la honeymoOn kt sn k..
hehe..


]]+>told la hejauw,
ye ke..
sori..
ak lupe byr bil letrik!!
haha..


]]+>lumut,
hehe..tq mut.
lu mmg sempoi r..

AMARAN KERAS DARI WA!!
jgn ngade²..
lu wt la sajak lg..
senang wa nk ciplak IDEA lu tu.
kekekeh..

Aku Beskot™ said...

]]+>puteh,
ape yg ko was² kn nye..
blog ak ade menatang hudoh!!
tu trademark tu.kakaka..
zaitun??xmo la.
ak gn lifebouy..hehe.


]]+>puteh lg,
xpe².sila la +, jgn malu² kambeng!!
ak pon x tau tongkat sape tu.
wakaka..
ko p time ble..time tu ngah sebis kot.


]]+>acap,
kagumkn??haha..


]]+>bulan,
yup.langkawi best!!
ak tulis tp idea dr entri lumut.
pendek cmtu bley wt drama ke??
bia beger!!sila la wt drama.
ak mau tgk.haha..

Aku Beskot™ said...

]]+>joegrimjow,
hoho..
btol².yg baek,elok di olahkn.
haha..


]]+>zara,
alapak..
ni da lame la zara.huhu..


]]+>ayu,
btol.siyes best!!
nk ikot??bley aje.hikhik..


]]+>jard,
ceh..ni hny ntok para jejaka..
gadis² x bley ikot!!kikiki..

Aku Beskot™ said...

]]+>chotz,
kakaka..
ape yg dasyat nye..
ak br p sn skali je.
aha..


]]+>mamai,
tah la..
bear tu ade kt atas gunong machincang..
x reti nk turun kot!!hehe..


]]+>razman,
agagaga..
ini bkn pengaroh la..
ni ideologisme(ade ke word nih)..
kekekeh..


]]+>miss siv,
ye ke..nnti p la naek.
kompem cuak!!

Aku Beskot™ said...

]]+>pakcik kordi,
aha..
ape yg pakcik kordi jeles..
pakcik kordi ade gabrielle,kitaorg xde!!



]]+>kak jingga,
akak jgn riso..
beskot ade.
kakaka..


]]+>green,
yup.sgt bahagia.hehe..


]]+>oranglidi,
awatnye??hoho..

Aku Beskot™ said...

]]+>jalak,
ak ske imbau kenangan cmni.
best!!ak sgt sonok.
ble ms lak kaki ak retak ni??
ak x berslh!!haha..


]]+>azri,
wah ko azri..
penerangan ko da mcm ejen pelancongan la plak kn..
PERHATIAN!!
sesape yg nk p bercuti ke langkawi, sila cari azri..
kakaka..


]]+>farah,
ak xde dlm gmbo tu..
agagaga..
ceh..kompem la btol kalo cmtu..
hehe..

Anonymous said...

Pehal la ko syahdu² skang ni
Nek geli plak ak dengo.
Pe kate ko pikir dl mase depan ko baru pk psl syahdu² sunyi ati ko tu.
Bole??
p/s:dpt x interview felda?
-mon-

Aku Beskot™ said...

]]+>mon,
kakaka..
bkn slalu tok..
ye la ye la..
ak berehat dr updet blog pasnih..
dpt.mggu dpn..