Tentang Muzika Hari Ini!!

r.e.h.a.t.s.e.b.e.n.t.a.r

26.9.09

Silap & Maaf..


ak yakin korg kt luar sn termasuk ak pernah wt silap..
tanpa berfikir pjg..,
kesilapan tuh dilakukn acap kali

tp ape yg ak nk tulis kt sini ialah ttg sikap dan tidakan ak..
ye..mmg ak byk wt silap..
pastu menyesal..
tp akn lakukn blk kesilapan tuh.

ye..itu ak..
ak akui..
kadang² dan selalunye..
ak akn wt kesilapan tanpa fikirkn akibat drp tindakan ak tu.
ak x fikirkn ttg org laen..
maafkan ak..
ak terlupa dan sering lupa..
kamu dan mereka² diluar sn yg terguris dgn sikap dan tindakan ak..
ak mohon maaf..
ye ak tau..sgt mudah kita memohon maaf lepas melakukn kesilapan..
dan ak tau..bkn semua org mudah ntok memaafkn..
sbb apabila ia melibatkn hati..
ia akn menjd rumit. lebih² lg bila hati itu terguris..
tp..tolonglah maafkn kesilapan ak..
kadang kala..,
tanpa sedar..sikap dan tindakan ak wt korg terasa hati..
melalui kata², perangai mahupon tingkah laku ak..
jd..ingin rsnye ak memohon maaf kpd kalian sume..
ble terlalu byk meminta maaf.,
ak takut perkataan "maaf" itu sudah tiada erti lg..
tp tolonglah semaikn maaf itu dlm dri kalian..
tolonglah..
jikalau ada kata², perangai mahupon tingkah laku ak..
yg x enak didgr atau dipandang..

tegur lah ak..
ak sedia menerima teguran itu..
ada kalanya itu diluar kesedaran ak..
sbg sahabat..tegur lah..

buat kamu..
jgn lah mengalah lg..
maseh byk perkara yg ingin ak tau dan kongsi bersama..
marilah terus berjuang..


Aku si penganggur jalanan..,,


13 comments:

sayu=pilu said...

horeyyy..aku 1st... hurm begitu lah manusia tak pernah lari dari melakukan kesilapan..normal lah tu beb...

kalau nak ikut kan aku ni dah mengguris bapa banyak hati pun aku tadak tau..biasa la kepala batu ahakzz...

yang penting kita sedar kesilapan kita tuh...

::[si putihpurple]:: said...

maaf zahir batin ye..
whether org tu nk maafkn or tak xpntg..yg pntg kite yg wt clap ni mtk maaf dlu.xgitu??hehe~

Fatyyhahh :) said...

daku maafkan. hehe. sabar setiap manusia ade silapnye. xde yang xpenah wat silap ")

En.Beskot™ said...

to SAYU,
aha..
sonok la dia dpt no 1..
ye btol..
kita mmg xkn lari drp buat silap..
tp, best kalo kita sedar silap tu dan sedia btolkn blk..
dan lg best kalo ade kwn² yg sanggup tegur..
hehe..sm la cm ak.
byk sgt da silap yg ak da wt..

to PUTEH,
haha..
maap zahir batin blk..
btol tu..
kalo kita sedar dan sedia minta maaf tu yg terbaek..
cume kadang²..pasaan berslh akn mghantui selagi x dimaafi..
hmm..

to FATYYHAHH,
hehe..
tq tyhah..
ye..sume penah bt silap..
jom kita minta maaf dan saling tegur menegur..

arque said...

aku maafkan.hahaha. ;P
chillah lah wei.

En.Beskot™ said...

to ARQUE,
kakaka..
tq²..
nih ngah chill la nih..
sbb ko da dtg singgah..
ulur le duet raye..
xkn tgn 0 je..
haha..

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

jen nak ajak tuan blog ni mai bace2 cite die..hehe..=P

nenek™ said...

emo je hg ni..huhu.. hg ni seswai tulis entri rockers k

En.Beskot™ said...

to JEN,
pjg no name ko nih jen
haha..
bereh²..
t ak p lepak kt blog ko..
ko ready je milo panas..
ak bwk beskot kering speket.
hehe..

to NENEK,
mn ade ak emo la nek..
walopon mmg ak emo sbenanye..
tp entri nih x emo pon..
syahdu ade le..
huhu..
duet raye 2x..

farah said...

kau belum wat silap lagi dengan aku.

tunggu kau buat silap la,
lepas tu aku akan maafkan kau dgn penuh rasa ikhlas.

erk.

:D

En.Beskot™ said...

to FARAH,
hehe..
ok²..
kalo ak de wt slh nnti jgn lupe maafkn k.

Anonymous said...

Walaupun ak tau ak sakit kan byk ati orang,ak ngaco orang,ak nyakat orang,tapi aku tak pernah rase bersalah pon..

-mon-

En.Beskot™ said...

to MON,
ko tuh mmg..
tp kalo tu takat bergurau xde hal kot..
cume xyah le lebey² sgt..
takot ade yg terase hati..
hari baek bulan baek nih..
cepat p mintak maaf..
hoho..