Tentang Muzika Hari Ini!!

r.e.h.a.t.s.e.b.e.n.t.a.r

16.11.09

di sudut penjuru..


di sudut penjuru aku berdiri..

aku duduk pabila lenguh kaki
ruang kosong itu tidak terisi
kerana hati telah lama mati
sehingga hidup terasa sepi
ruang kosong itu bukan untuk aku
kerna kau dan aku tak bisa bersatu
kerna kau dan aku terlalu berbeda
walau kita punya niat yang sama
hanya ingin merasa sedikit bahgia.


di sudut penjuru aku bangun..
hinggakan ramai yang kaku terpegun
ku gagahkan kaki tuk terus berlari
tak ingin menoleh ke belakang lagi
andai dulu mata ku buta
kini ia sudah celik semula
dapat mengenal kaca dan permata
pasti ini lah yang sebaiknya
perasaan itu ku simpan dalam
biar terhapus tanpa dendam.


di sudut penjuru aku berhenti..
kerana masa sangat mencemburui
namun hati masih terus mencari
kebahagiaan diimpi menjadi realiti
jika memang benar ia sudah tiada
bawalah aku bertemu dengan Yang Maha Esa.


* punya tafsiran yang pelbagai bukan hanya pada logik akal..

Aku si penganggur jalanan..,,

44 comments:

told la hejauw said...

d sudut penjuru ak berhenti...
ak nmpk lipas tgh wat catwalk...
oh laju ak berlari...

p/s:ko tgh sedey lgi kew??
p/S2: brg yg lepas usah dkenang..cewah..chill..

::[si putihpurple]:: said...

erk~












mak ok?? ;D

{lumut} said...

aku suke ni..

5 stars..

jalak lenteng said...

bongok la told..tegelak aku 2 saat..

d sudut aku mencangkung
di sudut jamban..
menanti..memaksa ia keluar..
yaa..ia keluar..


terima kaseh fabermax..


mengubati penyakit sembelit ringan..


pandai-pandai bahagi masa .. time keje..kite serius..time blog..kite jadi bangang..agagaga

imHepPie said...

erkk sebenarnye ade brapa sudut neh

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wahhh sgt mndalam! :)
.thumbs up! ^^

green said...

ddk kat tengah2 dunia, centre,Avoid penjuru2 nih..
hehe

Razman said...

di sudut penjuru aku berselubung
hinggakan ramai saling bersabung
mencari aku yang sudah tiada
kerja ditinggalkan begitu sahaja
andai dulu aku yang terbaik
kini aku yang selalu buat taik
moga2 bos ku tidak perasan
di sudut penjuru ku tido pengsan.

sayu=pilu said...

wah beskot ko makin hebat weh..aku dah keringat idea nih...huhuhuhu

kalo ada idea lebih pasing kat aku k.... sharing is caring kan..hehehhehe


told la hejauw-- ko buat aku berdekah2 tgh2 mlm weh.. beria2 aku baca las2 mummy marah aku ketawa kuat... adeh ler

mier@merr said...

dalam subjek math segitiga..

ada tiga jenis sudut..

sudut tirus
sudut cakah
sudut refleks

hehe~

ber_uwang said...

kat mid valey tak de ruang kosong.. nak makan pun susah

sayu=pilu said...

lagi satu ngok ngek si razman... weh ko buat aku sakit mulut tersengeh2 weh.... adeh ler...

terhibur aku kat sini even hati menangis lagi di dasar

paTonG kerTaS said...

told la hejauw dgn razman nie bengong ah.
hahaa

da aku lupe aku nak komen ape tadi.
;p

fiD said...

fulamak! heee,, bermadah indah la... bez, tp mcm xde kaitan sangat setiap perenggan tue, ohoh

Aku Beskot™ said...

]]+>told la hejauw:
ceh..bley plak lipas wt catwalk kn.
haha..

xde ape la.ak just menulis..
ewah.nice btol nasehat tu.
hehe..


]]+>puteh:
awat ko puteh??
tertelan kapor baros??
agagaga..
ok je ni ha..


]]+>lumut:
tq ntok rating tu.
hehe..=)

Aku Beskot™ said...

]]+>jalak:
ak rs kn men,ko lg bongok la..
kakaka..
sengal ape cte psl berak..
selebet btol pangai ko ni..
ak ske ayat last tu..
haha..


]]+>imheppie:
ak pon x sure..
kekeke..


]]+>intan:
dpt rs ke??hehe..
tq²..

Aku Beskot™ said...

]]+>green:
aha..
bley ke cmtu??
tp di tgh² mesti sesak..


]]+>razman:
wakaka..
ces btol..
mengular je kije ko..
ak join la weh.haha..


]]+>sayu:
aha..
ape yg hebatnye..
ak x sengaje je ni..
ko da kering??p dok kt penjuru..
nnti idea dtg.hehe..
kalo ko nk,nnti ak kasi..

Aku Beskot™ said...

]]+>miera merr:
ye ke..
math segitiga..blaja time bile eh??
haha..


]]+>beruwang:
tu la psl..
padat gle..
org x putus²..


]]+>sayu:
haha..
bagos la sayu..
ceriakn dri selalu..
xmo sedey² ni..
x cool.hehe..

Aku Beskot™ said...

]]+>miss siv:
ceh ko makcik..
alasan le tu kn..
pdhal mmg xmo tls pape..
kekeke..


]]+>fid:
ye ke..alapak
blasah je la kn.
jnji hepi..
hoho..

miNt said...

puitis gak ko ni eh.

hahaha;DD

Aku Beskot™ said...

]]+>mint:
ye ke??
hehe..x sengaje je ni.

BuLaN iTu aKu said...

lentok bila aku membaca hasil karangan mu....
membuatkan aku berfikir apa jantina mu?

StrawKuning said...

Dipenghujung penjuru akan menemui jalan buntu jika di penghujung penjuru itu tiada kebahagian dunia dan akhirat hakiki..

* apa yang aku carut pon aku tak tau..heheh but best post ko ni..

SO MEANINGFUL (betol ke aku eja?)

|arieza| said...

wah do u love writing poems? Lord, i love to write too.. hehehe

btw, nice one! :) thumbsup!

|arieza| said...

nila itu aku titiskan
pengganti bicara sesama insan
agar bisa ilmu ku kongsikan
bekal kita di sejenak perjalanan

-from Arieza to Beskot :) yey!

Aku Beskot™ said...

]]+>bulan:
erk~sampai cmtu skali ke??
bia beger bulan..
ak lelaki!!sila bc ini..
haha..


]]+>strawkuning:
aha..
btol la ape yg ko tls tu..
itu bkn carut tp madah pujangga..
nice..
blasah je.jnji org tau ape yg ko nk btau..


]]+>arieza:
kekeke..
xde la ske.cume kadang² xsengaje..
tp best kalo bc nukilan yg pny mksd mendlm..
tq²..

Wow!!..
ni lg hebat ni..
slambe je da dpt garap puitis indah..
tq arieza..huhu

pakcik kordi said...

huhu..tk brpe nk phm..tp,rasanya,adakah ekau sudah bangun dan sedar dari lamunan?

StrawKuning said...

betol...janji apa yang aku carut tu tak lucah..hahhaha

abe long said...

di satu sudut..
aku terduduk...
di suatu sudut..
aku berdiri...
di satu sudut...
alamak... lecturer dtg..aku smbung len kali

Aku Beskot™ said...

]]+>pakcik kordi:
haha..
mungkin la kot..
br tersedar dr lamunan..
hakhaks..


]]+>strawkuning:
hehe..
btol.jnji clean.hoho..


]]+>abe long:
kakaka..
nice..bley plak maen smbng laen kali..
tq singgah..

YobSumo said...

masuk pulak dgn lagu sudirman.


interpretation aku, Orang memandang rendah terhadap A, sehingga A melakukan sesuatu yang tak dijangka untuk merebut hati B kembali. tapi akhirnya dia masih tidak berjaya.

huh feel2 pulak petang2 kasi komen. hahahahaha.

Fatt Chin Choy said...

oiiii
aku x paham sajak2 ni

seroja jingga said...

disatu penjuru
akak tak mandi
sebab ari ni tak ade air

huwaaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

.dd. jadi bisu baca baris2 itu :((

mamai said...

runag kosong tu tak boleh duduk penat berdiri wooo....

nice like this....

Hisham said...

salam bro...aku pening la bace sajak ni...hehe..tp best gak...aku link ko k

Aku Beskot™ said...

]]+>yobsumo:
haha..tu la pasal.
ewah..
bley plak ko wt tafsiran ye.
haha..


]]+>afatt:
kakaka..
ni kira sajak ke??
simple je ayat ak tulis tu..


]]+>kak jingga:
ceh..patot nau semcm je kt sini kak.
agagaga..
ble air ade blk??

|arieza| said...

nnt if u suddenly got nice idea & writing of poems, share2 la ek :D dlm my blog pun ada gak i tulis ckit2. under label 'my artifices'. mostly dlu2 dlm my blog lame (link under mypast unexpectations) blog baru ni lom byk sgt idea nk berpuitis hehehe kudos to ur writing too!:) x

farah said...

isk, kalo bersajak nie.

sumpah aku susah nak paham.

:D

Aku Beskot™ said...

]]+>.dd.:
baris yg mn eh??hehe..
tq singgah..
tp nape x letak link??


]]+>mamai:
ni ruang kt mcD midveli ke??
haha..
tq mamai..


]]+>hisham:
wslm..
ye ke pening.sori²..
ok tq²..


]]+>arieza:
hehe..
sbenanye x pandai sgt tulis puisi ni..
kalo nk tau,ade rmi lg yg hebat dlm puisi n puitis indah ni..
cam mamai,anak laut,lumut n ramai lg..
tp xpe.kalo ade pape nukilan yg dpt tulis,bley je kita share².hoho..
nnti ak dtg usha k.huhu.

Aku Beskot™ said...

]]+>farah:
haha..
sori farah..
kekeke..
ayat mudah je tu..
ak pon x sure btol ke ni sajak.
hehe..

Anonymous said...

.dd. paling sedeh rangkap akhir tu, carilah sampai jumpa, ia pasti ada dimana-mana..

[.dd. dah tengok 2012, jgn jelezz]

yoro okino said...

disudut hati nie..aku xberape leh nak phm
huhuhu

2012 aku pon dah tgk gakk..huhuuh

Aku Beskot™ said...

]]+>.dd.:
hehe..
xmo la sedey².chill k..
yup.jom cari snpi jmpe..

ye ke??ni yg jeles nih.
aha..


]]+>yoro okino:
kekeke..
sori² sbb wt ko x phm..
tp rsnye,ni word yg mudah kn..
papepon..tq bc.=)